SSL certifikat

SSL certifikat

SSL certifikati

Internet sigurnost važna je komponenta poslovanja na internetu. Zaštitie se od krađa povjerljivih informacija i ulijte dodatno povjerenje svojim korisnicima SSL certifikatima za svoje internet stranice,  posebno za web trgovine.

Što je SSL ?

"SSL" (Secure Sockets Layer) tehnologija je šifriranja podataka koji putuju između web-preglednika i web-poslužitelja koja pomaže u zaštiti korisničkih podataka. Osim sigurnosti, SSL certifikati pružaju i dodatno povjerenje korisnicima u vaše web stranice jer sadrže podatke kojim potvrđuju valjanost vaše tvrtke.

Zašto nam je potreban ?

Upotreba SSL protokola omogućuje višu razinu privatnosti i sigurnosti od nešifrirane internetske veze. On smanjuje opasnost da treće strane presretnu i zloupotrijebe podatke. Brojni posjetitelji web-lokacija smatraju da je dijeljenje podataka o plaćanju i ostalih osobnih podataka sigurnije ako koriste SSL vezu.
Bilo tko može zakupiti certifikat ali ono najvažnije je dokazati identitet kupca tj. osobe, tvrtke, obrta koja će koristiti certifikat.
Ukoliko želite imati online kartično poslovanje na Vašem webu tj. procesiranje i zaprimanje kartica putem weba bez SSL certifikata to nije moguće.

Zašto prepustiti upravljanje SSL certifikatima nama?

Proces kupnje certifikata je, slično kao i za domene - relativno jednostavan proces ukoliko ga razumijete. S obzirom da certifikat treba "instalirati" na hosting paket da bi ispravno radio, korisnici radije taj proces prepuštaju nama. Evo nekoliko razloga:

  • odabir najboljeg SSL certifikata
    Postoji pregršt tipova certifikata raznih ponuđača. Cijene također značajno variraju, no svaki certifikat ima svoje prednost i mane iako im je zajednička osnovna funkcija: kriptiranje veze između korisnika i poslužitelja.
  • registriranje kreditne kartice za naplatu
  • Prilikom kupovine ertifikata potrebno je registrirati kreditnu karticu, za one koji je nemaju ili nemaju dovoljno povjerenja u izdavača certifikata kod kojeg ostavljaju broj kreditne kartice, to je korak koji je nemoguće preskočiti!
  • godišnja registracija certifikata - produžetak
    Svake godine potrebno je produžiti certifikat kako bi bio validan. U protivnom on više svoju svrhu nema i na domenama (web stranicama i aplikacijama poput web shopa) onemogućava korištenje naprednih mogućnosti poput online naplate, a posjetiteljima web stranice servira se poruka o pogrešci s certifikatom, što trajno može narušiti povjerenje.
Korisnici su prepoznali da je lakše prepustiti brigu oko kupnje,  naplate i upravljanja certifikatom nama.