Virtualni privatni server

Za sve kojima je hosting paket nedovoljan, a vlastiti server ipak preveliki trošak, idealno rješenje dolazi u obliku VPS servera.
VPS serveri garantiraju minimalnu alokaciju resursa korisniku, dok je za većih opterećenja dostupna dodatna snaga za korisničke aplikacije.

Potpuna kontrola

Kao i kod dediciranog poslužitelja, i ovdje je korisniku omogućen full access pristup. VPS poslužitelji su bazirani na Parallels Virtuozzo platformi, uz svaki VPS paket postoji mogućnost zasebnog, vlastitog Plesk control panela.

Uz reseller hosting paket, ovo je najomiljenija varijacija web majstora jer omogućuje kompletnu kontrolu nad sustavom.

Pogodnosti VPS paketa

 • Garantirane performanse s burst resursima
  Svakom korisniku perfomranse su garantirane,  a ukoliko su serverski resursi dostupni, omogućeno je i prekoračenje u korištenju resursa ukoliko se za to prikaže potreba
 • Vlastita IP adresa
  Idealno rješenje za vlastiti web shop jer omogućava instalaciju SSL certifikata; također je pogodno rješenje za mail servere za veće organizacije, a vlasitta će IP adresa osigurati veće mogućnosti prilikom konfiguracije postavki poslužitelja.
 • Root full access pristup serveru
  Omogućava korisniku upravljanje sa postavkama servera i operativnog sustava baš kao i u slučaju dediciranog servera.
 • Mogućnost vlastitog control panela
  Idealna za razvojne timove i organizacije s velikim brojem djelatnika, control panel olakšava upravljanje korisnicima i e-mail adresama